Eindhoven verwijdert toevoeging 'stad in Palestina' van straatnaambordjes in Woensel

15 juli 2014 om 08:20
nl
De gemeente Eindhoven past straatnaambordjes met de toevoeging ‘stad in Palestina’ in het stadsdeel Woensel aan. Dit laten Tweede Kamerleden Louis Bontes en Joram van Klaveren van de partij Voor Nederland (VNL) weten. De toevoeging ‘stad in Palestina’ onder straatnaambordjes als Tiberiaspad en Nazarethlaan wordt volgens de Kamerleden verwijderd.
Geschreven door

Eerder ontstond ophef over de bordjes toen Likoed Nederland, een vereniging verbonden aan de Likoedpartij van premier Benjamin Netanyahu van Israël,  er aandacht voor vroeg.  Volgens Likoed Nederland ligt Nazareth in Israël en niet in Palestina.  De partij Voor Nederland stelde vervolgens Kamervragen over de bordjes.
Een woordvoerder van de gemeente heeft Likoed Nederland laten weten dat de bordjes wanneer deze toch vervangen moeten worden, zullen worden aangepast.  De onderschriften zijn volgens een woordvoerder van de gemeente  ‘geenszins bedoeld om politiek stelling te nemen of mensen te kwetsen’, laat hij weten op de website van de vereniging. De ondertitels worden volgens de woordvoerder verwijderd uit het straatnamenregister.
Niet erkendPalestina is een land dat door de meeste westerse landen en Israël niet wordt erkend. De Palestijnse bevolking eist soevereiniteit over de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.