Vrachtwagen ramt pijlwagen op A58 bij Moergestel: 'Chauffeur reageerde nergens op'

MOERGESTEL - Een vrachtwagen uit Italië heeft dinsdagavond rond kwart voor tien op de A58 bij Moergestel een pijlwagen geramd. De 56-jarige chauffeur van de vrachtauto kwam na een korte beknelling met de schrik vrij. Hij is meegenomen naar het politiebureau. De ravage op de snelweg was groot.
Het ongeluk gebeurde op de snelweg in de richting van Eindhoven. Rob Dasrath reed met zijn vrachtwagen achter de vrachtwagen die de pijlwagen ramde. "Ruim op tijd werd aangegeven dat we onze snelheid moesten verminderen en dat de rechterrijstrook dicht was. Toen ik naar links ging, bleef de chauffeur voor me met 90 kilometer per uur op de rechterrijstrook rijden."

Chauffeur reageert niet
"Ik heb nog meerdere keren geseind met mijn lichten en getoeterd, maar hij reageerde nergens op. Vervolgens reed hij dus vol tegen de pijlwagen aan", vertelt Dasrath. "Toen ik hem na het ongeluk even sprak, zei hij alleen maar dat hij oké was."

De rijbaan was tussen Tilburg Centrum-Oost en Moergestel enige tijd helemaal afgesloten. De weg moest gerepareerd worden, net als de vangrail waar de vrachtwagen na de botsing tegenaan was gekomen. Rond vijf uur was de weg weer vrij.

In de rijrichting naar Tilburg was een rijstrook tijdelijk gesloten. De pijlwagen stond op de snelweg vanwege werkzaamheden aan de vangrail. De vrachtwagen vervoerde bloemen.

Omleiding
Verkeer vanuit Tilburg werd via de A2 en A65 omgeleid richting Den Bosch..