Video

Politievakbond wil meer geld voor aanpak criminaliteit in Brabant

15 juli 2014 om 12:00
nl
Er moet meer geld komen voor de aanpak van de georganiseerde criminaliteit in Brabant. Dat zegt Gerrit van de Kamp, voorzitter van politievakbond ACP dinsdag. Hij reageert daarmee op onderzoek van de NOS en Omroep Brabant over de criminaliteit in Brabant die onbeheersbaar dreigt te worden.
Geschreven door

Volgens bronnen binnen politie en justitie dreigt de situatie uit de hand te lopen. Burgemeesters worden bedreigd en er vindt steeds vaker vermenging van onder- en bovenwereld plaats.
Gerrit van de Kamp van de politievakbond wil dat de versnippering van diensten in Nederland wordt tegengegaan. "We hebben de politie, de FIOD, de CIOD, en dat vergt zoveel afstemming. Er gaat tijd en energie verloren en daarmee speel je criminaliteit in de kaart", zegt hij.
Meer geldBrabantse burgemeesters willen meer geld voor opsporing van drugscriminaliteit en burgemeesters moeten meer mogelijkheden krijgen. Daarnaast moet er, net als bij de aanpak van terrorisme, een nationaal coördinator misdaadbestrijding komen.
Dinsdagmiddag komt minister Opstelten naar Gilze toe om over het probleem te praten. Hij liet maandag al weten dat extra capaciteit geen oplossing is voor het probleem.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.