Video

Drugslab in Hoogerheide is een van de grootste ooit in Nederland gevonden, vier mannen opgepakt

15 juli 2014 om 18:35 • Aangepast 21 november 2020 om 23:27
nl
In een loods aan de Kooiweg in Hoogerheide is maandagavond een enorm drugslaboratorium ontdekt. Er zijn vier mannen opgepakt. Volgens politiewoordvoerder Jeroen Steenmeijer gaat het om een van de grootste drugslaboratoria die ooit in Nederland zijn gevonden. De productie verliep ‘bijna op industriële schaal’.
Profielfoto van
Geschreven door

Het lab werd ontdekt toen de brandweer maandagavond door omwonenden werd gebeld, omdat er rook en stoom uit het pand kwam. Het drugslab was een maand in bedrijf.

Wachten op privacy instellingen...


VluchtpogingToen ook de politie aankwam, vluchtte een betrokkene met een auto naar België. Hij is bij Ekeren klemgereden en aangehouden. Daarbij raakten zijn auto en een politieauto beschadigd. De man had valse identiteitspapieren bij zich. Er zal om zijn uitlevering worden gevraagd.
Twee enkels gebrokenDrie anderen vluchtten het dak op. Twee verdachten zijn er met een hoogwerker van afgehaald. De derde man sprong van het dak, brak twee enkels en ligt in het ziekenhuis. Deze drie verdachten komen uit Rotterdam (51), Den Hoorn (23) en Den Haag (27).
Opruimen gaat lang durenIn het gebouw stonden volgens de politie tientallen grote containers met chemische stoffen. Iedere container heeft een inhoud van duizend liter. Er stond ook nog een grote hoeveelheid kleine jerrycans met chemische stoffen.
Vermoedelijk werd in het lab amfetamine geproduceerd, maar onderzoek moet daar zekerheid over geven. In het lab vonden verschillende productieprocessen plaats. Volgens specialisten gaat het om een zeer groot laboratorium met een omvang die men maar zelden tegenkomt. De politie is dinsdagavond tot halftien bezig geweest met de ontmanteling en gaat daar woensdag verder mee. Het drugslaboratorium stond in de nacht van dinsdag op woensdag onder bewaking.
Speciale eenheden van de politie, onder meer de LFO en het NFI, waren ter plaatse.

Wachten op privacy instellingen...

Je leest alles over de wereld van synthetische drugs in Brabant op onze speciale themasite drugsinbrabant.nl.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.