Video

FNV bondgenoten voert actie bij Boekestijn Transport in Mill: 'Het zijn slavendrijvers'

15 juli 2014 om 16:49
nl
"Het is moderne slavernij", zegt vakbond FNV over Boekestijn Transport uit Mill. Het bedrijf zou volgens de bond Moldavische chauffeurs uitbuiten. Daarom werd er dinsdagochtend actie gevoerd in Mill.
Geschreven door

Een deel van de actievoerders van FNV Bondgenoten was verkleed als slavendrijvers. Met de zweep joegen ze de andere actievoerders het terrein op.
Honderd euro per maand"Ze halen chauffeurs uit Moldavië", zegt een van de slavendrijvers. "Dat doen ze omdat ze zeggen dat ze in Europa geen chauffeurs kunnen vinden. Dat terwijl er in Nederland alleen al 24.000 werkloze chauffeurs zijn."
Volgens de bond krijgen de Moldavische chauffeurs maar honderd euro per maand vast salaris. De rest van hun inkomen zou aangevuld worden met onkostenvergoedingen.
Directeur op vakantieDe actievoerders wilde een gesprek met de directie van het bedrijf. Echter bleek de directeur op vakantie te zijn. Een medewerker zegt in een reactie dat Boekestijn een vestiging in Polen heeft waar medewerkers volgens de Poolse cao betaald worden.
Volgens FNV-bestuurder Edwin Atema klopt hier niks van. "Je kan prima een bedrijf in Polen hebben als je de mensen ook daar laat werken. Maar we zien hier nu op het terrein dat er chauffeurs uit Moldavië en Macedonië rondlopen. En die werken vanuit hier."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.