Midden-Brabantse gemeenten willen winkelleegstand aanpakken

15 juli 2014 om 17:14
nl
Nieuwbouw en uitbreiding van winkelpanden moeten beter op elkaar worden afgestemd. Dat hebben de negen gemeenten in Midden-Brabant samen met de provincie afgesproken om de leegstand binnen de detailhandel aan te pakken.
Geschreven door

De gemeenten Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk hebben de winkelleegstand in het Hart van Brabant kaart gebracht.
ToegenomenUit die inventarisatie bleek dat sinds 2008 het aantal leegstaande winkelpanden met 5,6% is toegenomen. Bovendien is de verwachting dat de leegstand in Brabant nóg verder zal stijgen voor vergrijzing en omdat steeds meer mensen internetaankopen doen.
De gemeenten hebben nu afgesproken dat ze alle nieuwe plannen voor uitbreiding en nieuwbouw van lokale winkelgebieden met elkaar vooraf gaan delen. Als het gaat om plannen die regionale invloed hebben, dan is bestuurlijke afstemming vereist.
RechterAls de gemeenten en de provincie het met elkaar eens kunnen worden, dan zal de rechter om een uitspraak worden gevraagd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.