Profronde Stiphout wil Vincenzo Nibali, Marcel Kittel, Peter Sagan en Lars Boom strikken - Omroep Brabant

Profronde Stiphout wil Vincenzo Nibali, Marcel Kittel, Peter Sagan en Lars Boom strikken

15 juli 2014 om 17:37
nl
De Profronde van Stiphout wil Vincenzo Nibali, Marcel Kittel, Peter Sagan en Lars Boom strikken voor de koers van dit jaar. Voorzitter John Colen heeft goede hoop dat de renners ook 'ja' zeggen tegen het financiële aanbod.
Geschreven door

Colen gaat ervan uit dat Nibali de Tour de France dit jaar wint. Zodat opnieuw de winnaar van de belangrijkste wielerwedstrijd ter wereld aan de start verschijnt in Stiphout. Vorig jaar won Christopher Froome de Tour en reed vervolgens de Profronde. Waarin hij ook zegevierde.
Bolletjestrui als alternatiefJoaquim Rodriguez, een van de favorieten voor de bergtrui, is ook een optie voor Colen. "We hebben nog nooit de bolletjestrui in Stiphout gehad. Mocht het met de gele trui niet lukken, is hij een goed alternatief."
De Profronde van Stiphout wordt dinsdag 29 juli gereden."We hopen woensdag wat meer duidelijkheid te kunnen geven over de komst van de renners. Er wordt vandaag (dinsdag, red.) in Frankrijk druk door een delegatie van ons over onderhandeld." De kans dat Boom komt is het meest realistisch. "Maar ik heb goede hoop dat er meer van ons verlanglijstje komen."
Jubileum ProfrondeDe Profronde vindt dit jaar voor de 35ste keer plaats. Het jubileum wordt opgeleukt met een speciale wielerwedstrijd voor Tour-coryfeeën. Onder meer Joop Zoetemelk, Peter Winnen en Erik Breukink geven hiervoor acte de présence. Deze wedstrijd is een uur voor de start van de gebruikelijke Profronde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.