Video

Justitie waarschuwt voor Italiaanse toestanden, 10 Brabantse burgemeesters bedreigd

15 juli 2014 om 17:57 • Aangepast 21 november 2020 om 23:26
nl
In Brabant worden zo’n tien burgemeesters bedreigd. Dat heeft hoofdofficier van justitie Bart Nieuwenhuizen gezegd. Hij waarschuwt dat het geen Italiaanse toestanden mogen worden in Brabant. Desondanks is de minister van justitie, Ivo Opstelten, niet van plan extra geld uit te trekken om de drugsproblematiek aan te pakken.
Profielfoto van
Geschreven door

“Het is oppassen geblazen, het mogen geen Italiaanse toestanden worden. We zitten er bovenop en desondanks zie ik een doorgewinterde crimineel die steeds rijker wordt. Het is dus oppassen geblazen en zo erg dat het inderdaad geen Italiaanse toestanden mogen worden.”
WakkerHoofdofficier Nieuwenhuizen ligt er wakker van. “Ik moet aan de bel trekken. Iedereen is wel doordrongen van de ernst van de problemen. We doen ons best, maar ik zie de criminaliteit niet afnemen. Ik vind dat zorgelijk.”
Nieuwenhuizen hoopt dat alle Brabanders alert zijn. "Ga geen transacties aan met mensen die je niet vertrouwt. Zeker niet als ze met grote bedragen cash geld komen. Meld dat dan."
OpsteltenIvo Opstelten was dinsdagmiddag in Hulten, bij de voormalige seksclub Badda Bing. Opstelten was daar om met de burgemeesters van Gilze-Rijen en Heusden te praten over de drugscriminaliteit. De minister zei er beter samengewerkt moet worden, ook internationaal. Vooralsnog komt er geen extra capaciteit. Hij betreurt de bedreigingen aan het adres van de burgemeesters.
Hij heeft ze dan ook alle juridische steun beloofd om sneller drugslabs op te rollen en panden waar wiet wordt gekweekt te kunnen ontruimen.
[Tweet:body:https://twitter.com/EmileVaessen/status/489069617546264577]  
Voor meer informatie over de wereld rond drugs, voor interviews met betrokkenen zoals een dealer en voor veel beeld en geluid, kijk op omroepbrabant.nl/drugsinbrabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.