Sport dinsdag: Van Aanholt weg bij Chelsea en Ronde van Luik afgelast

15 juli 2014 om 19:03
Een dagelijks overzicht van nieuws en uitslagen over sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met vandaag onder meer aandacht voor voetballer Patrick van Aanholt.

Van Aanholt weg bij ChelseaPatrick van Aanholt uit Den Bosch gaat weg bij Chelsea. De 23-jarige verdediger, die nog in het bezit is van een eenjarig contract, wil naar een club waar hij wekelijks kan spelen. Die garantie had hij bij Chelsea niet. Van Aanholt laat aan VI weten dat zijn toekomst niet in Nederland ligt, waar wel is niet bekend.
Ronde van Luik afgelastDe tweede etappe van de Ronde van Luik is dinsdag afgelast op dertig kilometer voor de meet. Reden is dat de veiligheid van de renners niet verzekerd kon worden, omdat er een gebrek aan vrijwilligers is op het laatste gedeelte van het parcours. Mathieu van der Poel uit Hoogerheide won maandag de eerste etappe van de Ronde van Luik.
OefenpotjesNiet alleen PSV oefende dinsdagavond (het won met 3-0 van FC Eindhoven). Ook Willem II speelde. Tegen Lierse SK eindigde het zoals het begon: 0-0. FC Oss trof FC Dordrecht in Waardenburg. Het werd 1-1. Jonathan Opoku trof doel namens de Ossenaren.