PSV klopt FC Eindhoven in Lichtstadderby, grote rol voor Mohamed Rayhi

15 juli 2014 om 23:04
PSV heeft de Lichtstadderby gewonnen. PSV won op bezoek bij buurman FC Eindhoven met 0-3. Jürgen Locadia en invaller Mohamed Rayhi (2) scoorden in de tweede helft.

Locadia trof kort na rust doel. Rayhi viel uitermate succesvol in. Drie minuten voor tijd scoorde hij na een fraaie sleepbeweging de 0-2 en in de slotminuut zette de jongeling de eindstand op het scorebord.
KansenIn de eerste helft kreeg Locadia al twee kansen om een treffer te maken, maar hij miste. De nieuwe PSV-keeper Remko Pasveer moest handelend optreden bij een kopbal van FC Eindhoven.
Vorig seizoen trok PSV aan het langste eind in de traditionele Lichtstadderby. Het team van Phillip Cocu toonde zich ook toen duidelijk de sterkste en won het duel door doelpunten van Tim Matavz (2) en Jürgen Locadia met 3-0.
DebuutNa een uitstapje naar het Philips Stadion keerde de jaarlijkse stadsderby dit seizoen terug in het Jan Louwers Stadion. De nieuwe PSV-spits Luuk de Jong maakte zijn debuut op het kunstgrasveld in het Jan Louwers Stadion.