NAC Breda wil middenvelders Suk en Sarpong best laten gaan

15 juli 2014 om 21:57
nl
De concurrentie zal komend seizoen hevig zijn op het middenveld van NAC Breda. De club heeft acht spelers die strijden om drie beschikbare plaatsen. Technisch directeur Graeme Rutjes sluit een verhuur of vertrek van spelers aan andere clubs dan ook niet uit. Hij noemt met name Joey Suk en Jeffrey Sarpong. "Het ligt aan de jongens zelf."
Geschreven door

Technisch directeur Rutjes heeft met de grote groep middenvelders in zijn selectie de concurrentie flink op scherp gezet. Voor een aantal spelers zal vooral de reservebank komend seizoen hun lot zijn.
"Jongens waar over gesproken wordt, zijn Joey Suk en Jeffrey Sarpong. Dat zijn wel jongens die op een gegeven moment moeten aanhaken en de concurrentiestrijd moeten aangaan. Of ze kiezen ervoor om verhuurd te worden of naar een andere club te gaan. Het is wat mij betreft niet aan de orde, het ligt aan de jongens zelf."
Middenveld met De Kamps, Falkenburg en MaticDe technisch directeur van de Bredase club maakt hiermee in ieder geval duidelijk dat Suk en Sarpong niet voorkomen in de plannen voor komend seizoen.
"Voor het middenveld hebben we nu een man of zeven, acht. Stel dat we gaan spelen met De Kamps, Falkenburg en Matic. Ik kan me voorstellen dat ze dan denken 'ik ben tweede linie, ik ga liever ergens op de eerste plaats voetballen'. Wat mij betreft is het niet aan de orde, maar je hoort natuurlijk wel eens wat en je weet nooit hoe zoiets zich kan ontwikkelen.", aldus Rutjes.    
Mats Seuntjens moet zich bewijzenMats Seuntjens krijgt bij NAC wel een kans komend seizoen. De middenvelder kan op meerdere posities uit de voeten, maar hij speelde tijdens de oefenwedstrijden vooral als diepe spits. "Ik denk dat dit juist voor Mats een jaar is om zich te bewijzen. Hij kan zo goed voetballen, met links én rechts. Die moet zich eens realiseren waar hij mee bezig is. Wij hebben er op zich het volle vertrouwen in."
De selectie van NAC krijgt steeds meer vorm. Maandag contracteerde de club nog de Fransman Remy Amieux en de Macedoniër Alexandar Damcevski. Met deze spelers denkt NAC komend seizoen aanvallender te kunnen spelen.
Gifkikkertje"Remy voetbalt ver naar voren toe, zit kort op de man", zegt Rutjes over linksback Amieux. "Een klein, fel gifkikkertje. Ik denk dat hij wel bij NAC past. Hij heeft een goede voorzet, laat hem maar de linkerkant afrennen."
Ook over Damcevski, een grote en sterke centrumverdediger, is Rutjes heel positief. Zijn driejarige contract in Breda getuigt daarvan. "De conclusie van afgelopen jaar was dat we ingedrukt werden en dan achterin bleven hangen. Damcevski zoekt altijd de oplossing naar voren."
Budget bijna opWaar NAC nog op wacht is een diepe spits. De club wil graag opnieuw gebruik maken van de diensten van de Kroaat Stipe Perica, maar zijn club Chelsea heeft nog geen duidelijkheid gegeven over een eventuele verhuur aan de Bredanaars. "Het is een kwestie die vrij lang duurt", zegt Rutjes.
"Het is niet prettig, maar we moeten wachten. Ondertussen kijk ik natuurlijk wel verder. Tegelijkertijd is het budget ook zowat op. Maar ik denk dat we redelijk rond zijn."  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.