Duitse wintersportplaats Winterberg wil toeristen compenseren voor tol: 'Korting op bier dan maar'

15 juli 2014 om 20:31
nl
De Duitse wintersportplaats Winterberg wil Nederlanders gaan compenseren als het omstreden Duitse tolplan doorgaat. De Duitse minister van Verkeer wil op alle snelwegen en lokale wegen tol gaan heffen. Rob Meurs van vakantiehotel Der Brabander is blij met het initiatief. "We zijn zuinig op onze gasten. Door korting te geven op bier en eten willen we ervoor zorgen dat de toeristen blijven komen."
Geschreven door

Een vakantie in Duitsland kan fors duurder uitpakken als het tolplan wordt aangenomen. Aangezien toeristen extra geld in het laadje brengen, doen toeristische trekpleisters er alles aan om toekomstige gasten over de streep te trekken.  
Zorgen dat het 'billig' blijftVolgens Rob Meurs van de Der Brabander, een bekend vakantiehotel in Winterberg, is het heffen van tol een goed idee. "Voor vrachtwagens in ieder geval, maar niet voor toeristen die geld opleveren. Door kortingen te geven op het bier wat we schenken of de pannenkoeken die we verkopen in ons pannenkoekenhuis willen de tol compenseren. "
Meurs denkt er ook aan om korting te geven op de skipassen. "We zijn de mogelijkheden nog aan het onderzoeken, maar we zorgen er zeker voor dat het 'billijk' blijft voor onze gasten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.