Video

Spectaculaire beelden: zwaarbewapend arrestatieteam houdt mannen aan op Kronehoefstraat in Eindhoven

16 juli 2014 om 16:17
nl
Bij een inval met veel machtsvertoon zijn woensdagmorgen in een huis aan de Kronehoefstraat in Eindhoven twee mannen opgepakt. Ze zouden de avond daarvoor een huis aan de Anthony Moddermanstraat hebben overvallen. De politie zette voor de aanhouding zwaarbewapende leden van een arrestatieteam van de Koninklijke Marechaussee in.
Geschreven door

De woningoverval vond rond halfelf dinsdagavond plaats. Een groep eiste geld van de bewoner, terwijl het slachtoffer werd bedreigd met een voorwerp dat op een pistool leek. Daarna gingen ze er met de buit vandoor.
Mogelijk meer aanhoudingenTwee verdachten werden woensdagmorgen ingerekend: de bewoner van het huis aan de Kronehoefstraat en een man die ook binnen was. De leden van het arrestatieteam hadden materiaal bij zich om de deur van het huis te forceren. Diverse agenten keken tijdens de actie op afstand toe. Een deel van de Kronehoefstraat in Eindhoven was tijdens de inval afgesloten.
Op foto's en filmbeelden is duidelijk te zien welke wapens de leden van het arrestatieteam droegen en hoe ze het huis binnenvielen. Ook is te zien dat er twee mannen, geblinddoekt en met de armen op de rug, op de stoep worden gelegd.
Derde verdachteAanvankelijk wilde de politie alleen zeggen dat er 'een onderzoek was begonnen'. Later op de dag maakte ze nog bekend dat er een derde verdachte was ingerekend: een man van 54, die op de Edisonstraat, elders in de stad, in de kraag werd gevat..



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.