'Misstanden' bij Pegatron Breda, Arbeidsinspectie gaat controleren

16 juli 2014 om 13:01
nl
Het bedrijf Pegatron Service aan het Hekven in Breda kan woensdag nog bezoek van de arbeidsinspectie verwachten om te controleren op vermeende misstanden. Er zal met het management en met medewerkers worden gesproken. Vakbondsbestuurder Tjeerd Bakx van FNV Bondgenoten heeft de inspectie ingeschakeld na verschillende meldingen van misstanden binnen het bedrijf, waar iPhones voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten worden gerepareerd.
Geschreven door

Volgens Bakx zijn er de afgelopen tijd acht mensen flauwgevallen omdat de temperaturen in de bedrijfshal flink oplopen.
AmbulanceAirconditioning zou er niet zijn en de Taiwanese leiding zou er een waar schrikbewind voeren. In één geval zou een werknemers zelfs met een ambulance zijn afgevoerd. Het bedrijf opende in april een vestiging in Breda en biedt volgens de bond werk aan zo'n 500 mensen. Veel van hen zijn uitzendkrachten.
Pegatron kwam al vaker in het nieuws vanwege de slechte arbeidsomstandigheden in haar fabrieken. In China zouden zelfs mensen zijn overleden die bij het bedrijf iPhones in elkaar aan het zetten waren.
Geen toegangFNV Bondgenoten wordt de toegang geweigerd en schakelde daarom de inspectie in. Bakx stelt dat het pand hermetisch is afgesloten en goed wordt beveiligd.
Uitzendorganisaties Adecco en Manpower, die uitzendkrachten hebben werken bij Pegatron, stellen het bedrijf om uitleg te hebben gevraagd over de situatie. De uitzenders willen dat overleg afwachten, alvorens zelf met een reactie te komen.
'Stappen ondernomen'Pegatron liet in een verklaring weten dat een gebouw op de campus in Breda onlangs problemen had met zijn koelsysteem. "We hebben onmiddellijk stappen ondernomen, door het installeren van tijdelijks fans, deuren open te zetten om de ventilatie te verbeteren en het verstrekken van extra water en pauzes."    Inmiddels is volgens het bedrijf een nieuw koelsysteem geïnstalleerd die de temperatuur aanzienlijk verlaagt. "We zijn bezig het gebouw nog koeler te maken en zullen dit nauwlettend blijven volgen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.