Sport woensdag: oud-Willem II'er Kargbo geschorst en oefenzege voor FC Den Bosch

16 juli 2014 om 15:17
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws en uitslagen over sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder meer aandacht voor Ibrahim Kargbo, Marleen van Iersel en Daniël de Ridder.
Geschreven door

Schorsing KargboDe voetbalautoriteiten van Sierra Leone hebben vier internationals, onder wie oud-Willem II'er Ibrahim Kargbo, voorlopig geschorst vanwege mogelijke betrokkenheid bij matchfixing. Ook drie scheidsrechters en acht officials mogen om die reden voorlopig hun functie niet uitoefenen. Kargbo stond van 2006 tot 2010 onder contract bij de Tilburgers.
Volgens de bond van Sierra Leone worden de spelers verdacht betrokken te zijn geweest bij het illegaal beïnvloeden van het resultaat van een duel in 2008 met Zuid-Afrika tijdens het kwalificatietoernooi voor de Afrika Cup.
Van Iersel start met zegeMarleen van Iersel uit Goirle is met Madelein Meppelink met een overwinning begonnen aan het grandslamtoernooi in Den Haag. De Europese kampioenen beachvolleybal waren in de eerste partij van de groepsfase te sterk voor Lisa Chukwuma en Stefanie Schwaiger uit Oostenrijk: 2-0 (21-15 21-11). De partij was binnen een half uur beslecht.
De Ridder naar LeeuwardenSC Cambuur heeft Daniël de Ridder toegevoegd aan de selectie. De 30-jarige middenvelder was transfervrij nadat hij vorig seizoen degradeerde met RKC Waalwijk. De Ridder heeft voor één seizoen getekend in Leeuwarden.
Oefenduel FC Den BoschFC Den Bosch oefende woensdagavond tegen Sparta Rotterdam. Het werd 1-1. Juventus-huurling Edoardo Ceria scoorde al vroeg in de wedstrijd de 1-0. Na rust maakte Johan Voskamp de gelijkmaker.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.