Video

Drogiste Maria uit Eersel viert ondanks reeks overvallen 50-jarig jubileum

16 juli 2014 om 18:59
nl
Al vijftig jaar staat Maria Basemans in de drogisterij in Eersel. Het is een jubileum, maar wel met een donker randje. Haar drogisterij is de afgelopen jaren vaak beroofd, ook werd ze al eens in elkaar geslagen. Toch wil drogiste Maria er niet mee ophouden.
Geschreven door

Er hangen ballonnen en er wordt wijn geschonken in drogisterij De Drie Torens in Eersel. Elke vijfde klant kan op een flinke korting rekenen aan de kassa. Er is wat te vieren, dat is duidelijk. Toch had het niet veel gescheeld of Maria Basemans had haar zaak gesloten. De afgelopen jaren werd ze immers meerdere malen overvallen.
Angst in eigen zaak"Ik heb op het puntje gestaan er mee op te houden, maar het plezier in het vak heeft me er doorheen gesleept",  zegt Maria. "Als je elke dag hoort dan jouw advies mensen helpt, al is het maar een zalfje voor de huid of een drankje voor de keel, dat zijn de dingen waarvoor je het doet."
Toch geeft ze toe vaak met angst in haar eigen zaak te hebben gestaan. "Praten met klanten, het kwijt kunnen. Dat heeft me er ook bovenop geholpen."
Vaste klantenMaria Basemans heeft destijds de zaak van haar ouders over genomen, veel klanten zijn er al tientallen jaren kind aan huis. "Ik hoef amper iets te zeggen, ze weet gelijk wat ik wil", zegt een man aan de kassa. "Ze weet ook veel over homeopathie", vertelt een dame. "Die extra aandacht en hulp, krijg je bij een Kruidvat niet hoor!"
Condooms door de zaakDe verhalen van vroeger komen tijdens zo'n jubileum snel bovendrijven. Nu nog krijgt Maria het schaamrood op haar kaken terwijl ze vertelt over die ene keer dat ze struikelde in de winkel. "Ik had een doos vol condooms in m'n armen, die vlogen door de zaak. Precies voor de voeten van meneer pastoor. Ik wist niet hoe snel ik naar boven moest rennen", proest ze.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.