Video

Bendes ontdekken nieuwe markt in Brabant: tractoren

16 juli 2014 om 19:29
nl
Dieven hebben het op het Brabantse platteland steeds vaker gemunt op landbouwvoertuigen. De laatste weken zijn op drie plaatsen in Oirschot en Oisterwijk verschillende tractoren gestolen. Met twee tegelijk maar liefst. De boeren vermoeden dat de diefstal het werk is van georganiseerde bendes.
Geschreven door

Melkveehouder Van Hersel in Oirschot wilde op een ochtend zijn koeien gaan voeren, maar zag dat de tractoren niet in de schuur stonden. "Wij dachten dat we het bedrijf goed beveiligd hadden met twee afgesloten toegangspoorten, maar de dieven hebben een achterpad via de weilanden gebruikt om de tractoren mee te nemen", zegt Van Hersel.
Dieven zijn professionals"Ze wisten wat ze deden, want voordat ze de tractoren meenamen hebben ze de voerbak en de veekar nog losgekoppeld, ik denk omdat er op die manier twee tractoren in een vrachtwagen passen." Van Hersel vermoedt dat zijn tractoren naar het buitenland zijn gebracht om daar te worden verhandeld.  
Bij Adriaan op 't Hoog in Oisterwijk was het eerder deze week raak. "Mijn broer maakte me dinsdagmorgen heel vroeg wakker omdat zijn zoon mijn tractoren had gezien, om vijf uur 's morgens. Die reden voorbij hun huis." Ook hier waren de hulpmiddelen losgekoppeld van de tractoren.
Iedere week een tractordiefstalVolgens tractordealer Jan Ketelaars uit Hulten wordt er wekelijks wel ergens in Midden-Brabant een tractor gestolen. "Maar niet alleen tractoren, ook andere landbouwvoertuigen verdwijnen. Bij boeren, maar bijvoorbeeld ook bij maneges." Verzekeraar Interpolis signaleert een lichte toename van de diefstal van tractoren en andere landbouwvoertuigen, maar kan geen exacte cijfers geven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.