Rechtbank en justitie oneens over betrokkenheid mannen bij moord op kickbokser Volkan Düzgün

16 juli 2014 om 19:18
nl
Volgens de rechtbank in Den Bosch zijn twee mannen uit Veghel en Vught die onlangs waren aangehouden, níet betrokken geweest bij de moord op kickbokser Volkan Düzgün. Ze blijven wel vastzitten, op beschuldiging van onder meer drugsbezit en witwassen.
Geschreven door

Justitie blijft bij het standpunt dat de mannen wel degelijk iets te maken hebben gehad met de moord, 13 juli vorig jaar. De rechtbank oordeelt dat er op dit moment onvoldoende aanwijzingen zijn dat behalve de vermoedelijke schutter ook de twee andere verdachten hierbij een rol hebben gespeeld.
'Volkomen terecht'Advocaat Robert van 't Land van de vermeende opdrachtgever voor de moord noemde de beslissing van de rechter volkomen terecht. Behalve veel roddels en speculaties zijn er volgens hem geen concrete bewijzen.
De inwoners van Veghel en Vught werden bijna twee weken geleden opgepakt. Het Openbaar Ministerie denkt dat de man uit Veghel vanwege ruzie over geld de opdracht heeft gegeven voor de moord. De man uit Vught zou hebben bemiddeld tussen hem en de vermeende schutter.
In auto op opritVolkan Düzgün werd een jaar geleden doodgeschoten in zijn auto op de oprit bij zijn huis in Veghel. De verdachte schutter Pat R. (21) uit Vught zit inmiddels bijna tien maanden vast.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.