Peter R. de Vries boos over 'aanpak' drugsprobleem Brabant: 'Er is veel meer mankracht nodig'

16 juli 2014 om 20:44 • Aangepast 21 november 2020 om 23:25
nl
Misdaadjournalist Peter R. de Vries heeft zich hard uitgelaten over de manier waarop de politiek omgaat met het drugsprobleem in Brabant. Minister Ivo Opstelten maakte dinsdag bij zijn bezoek aan Brabant bekend dat er geen extra geld beschikbaar komt om het drugsprobleem in de provincie op te lossen. "De bikkelharde praktijk is dat er stelselmatig te weinig mankracht is bij recherche. Ze moeten roeien met hele korte riemen."
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens Peter R. de Vries houdt de politie de hand op de knip als het om het drugsprobleem gaat. "Dat is de bekende politieke reflex. Het probleem wordt wel erkend, maar tegelijkertijd zeggen ze dat er geen geld is. Er wordt geen extra mankracht ingezet en er is geen extra prioriteit om het probleem aan te pakken."
'Duizenden extra politiemensen zijn nodig'Duizenden extra politiemensen zijn nodig wil recheche op 'niveau' komen, aldus de misdaadverslaggever. "Om het proleem aan te pakken is heel veel mankracht nodig. Maar dat wil de politiek kennelijk niet horen. Nu blijven ze maar roepen dat alles in orde is."

Wachten op privacy instellingen...

De maatregelen die worden getroffen, zijn volgens De Vries slechts noodgrepen die niets oplossen. "Ze proberen de problemen nu op te lossen door creatief boekhouden en slimmer te werken, maar dat is een zoethoudertje waar bijna iedereen intrapt. Het heeft niets met de werkelijkheid te maken."

'Teleurgesteld in Opstelten'Ook burgemeester Anton Ederveen van Valkenswaard is ‘heel erg teleurgesteld’ in minister Ivo Opstelten. Hij gaf dinsdag aan dat er geen extra capaciteit komt om de drugsproblematiek in Brabant op te lossen. “Hij zegt dat hij vierkant achter ons staat, maar vervolgens komt hij niet over de brug.”
Voor meer informatie over de wereld rond drugs, voor interviews met betrokkenen zoals een dealer en voor veel beeld en geluid, kijk op omroepbrabant.nl/drugsinbrabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.