Drie aanhoudingen bij woninginval President Steijnstraat in Tilburg: politie vindt hennepkwekerij

16 juli 2014 om 23:19 • Aangepast 21 november 2020 om 23:25
nl
De politie heeft woensdagavond drie aanhoudingen verricht in de President Steijnstraat in Tilburg. Een arrestatieteam viel rond kwart over negen een woning binnen in de straat. Het zou in eerste instantie gaan om een mogelijke gijzeling, maar dit bleek later niet het geval te zijn. Wel werd een hennepkwekerij aangetroffen in de woning.
Profielfoto van
Geschreven door

In de President Steijnstraat, die tijdelijk werd afgezet, werden woensdagavond diverse agenten met kogelwerende vesten gesignaleerd. Ook een politiehelikopter vloog rond in de buurt.
Mannen met vuurwapen gezienDe politie kreeg woensdagavond rond halfacht een bericht binnen dat er mogelijk een gijzeling gaande in de woning. Een getuige had gezien dat twee mannen met een vuurwapen een bewoner bij de voordeur naar binnen duwden.
Diverse eenheden gingen met spoed naar het opgegeven adres. Voor de veiligheid werd de straat afgezet en mensen geadviseerd om binnen te blijven. Het opgeroepen arrestatieteam ging rond tien over halftien de woning binnen en arresteerde drie personen. Er bleek geen sprake te zijn van een gijzeling, wel werd een hennepkwekerij gevonden.

Wachten op privacy instellingen...

Drie aanhoudingenVolgens omstanders zou de politie twee bewapende verdachten hebben opgepakt. Een derde verdachte zou op de vlucht zijn geslagen, maar kon later alsnog door de politie worden opgepakt. De politie heeft dit nog niet kunnen bevestigen.

Wachten op privacy instellingen...

Diverse buurtbewoners laten weten dat het vaker mis is gegaan bij de desbetreffende woning. Er zou een vrouw met kind wonen. De bewoonster zou het met enige regelmaat aan de stok hebben gehad met haar ex.
Niet geschotenVolgens de eerste geruchten zou er zijn geschoten in de straat. Een politiewoordvoerder liet al snel weten dat dit niet het geval is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.