Video

Ook VVD Brabant heeft kritiek op drugsaanpak minister Opstelten: 'Er moet echt iets gebeuren'

17 juli 2014 om 01:14 • Aangepast 21 november 2020 om 23:25
nl
VVD-minister Ivo Opstelten (Veiligheid) krijgt nu ook vanuit eigen gelederen kritiek omdat hij niet structureel extra agenten naar Brabant stuurt voor de bestrijding van de drugscriminaliteit. "We zijn niet blij. Het lijkt erop dat Opstelten de Brabantse burgemeesters in de steek laat. Er moet echt iets gebeuren. Het is echt noodzakelijk om meer politie te krijgen", zei fractievoorzitter Mieke Geeraedts van de VVD in Provinciale Staten woensdagavond.
Profielfoto van
Geschreven door

"Terwijl de georganiseerde criminaliteit zich naar het zuiden verplaatst blijft de hoofdmacht van de politie in de Randstad", concludeerde de Tilburgse VVD-fractievoorzitter Roel Lauwerier.
Meer kritiek op OpsteltenEr was eerder woensdag ook al kritiek op Opstelten uit andere hoeken. De Valkenswaardse burgemeester Anton Ederveen reageerde teleurgesteld en vroeg om meer mensen en meer geld. Ook het Brabantse CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg reageerde teleurgesteld. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries liet zich ook hard uit over de aanpak van Opstelten.
Minister Ivo Opstelten was dinsdag in Brabant op werkbezoek vanwege de drugscriminaliteit. Hij zegt dat er voldoende inzet is en dat aan de sterkte niet wordt gesleuteld.
[Tweet:body:https://twitter.com/VVDBrabant/status/489505765192122368]      

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.