Sligro ziet nog geen herstel op afzetmarkten

17 juli 2014 om 09:57
nl
Sligro ziet nog geen herstel op zijn afzetmarkten, ondanks een geleidelijk herstel van de economische omstandigheden. Dat liet het Veghelse groothandels- en supermarktbedrijf donderdag weten bij de presentatie van de halfjaarcijfers.
Geschreven door

Sligro constateert dat de Nederlandse consument nog 'te terughoudend' is in bestedingen en dat klanten zich erg bewust zijn van hun uitgavenpatroon. "Dat betekent onverminderde omzetdruk en felle prijsconcurrentie", meldt het bedrijf.
Vermindering krimpTopman Koen Slippens wees erop dat er bij de groothandels (Foodservice) wel sprake is van een duidelijke vermindering van de krimp.
Sligro behaalde in de eerste helft van het jaar een winst van 27 miljoen euro, tegen 26 miljoen euro een jaar geleden. De omzet kwam uit op 1,3 miljard euro, waar een jaar geleden nog 1,2 miljard euro in de boeken werd gezet. Het bedrijfsresultaat steeg van 41 miljoen euro naar 43 miljoen euro.
Bij het onderdeel Foodretail, waar de supermarkten onder vallen, liep het resultaat met 5 miljoen euro terug tot 4 miljoen euro, onder meer omdat de prijzen onder druk stonden. Bij Foodservice verbeterde het resultaat juist met 8 miljoen euro tot 40 miljoen euro. Sligro sprak geen concrete prognose voor heel het jaar uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.