Video

Zwembadoorlog in Tilburg: 'Twaalf cent is te veel voor zwembad voor de flat'

17 juli 2014 om 15:44
nl
Bewoners van een flat aan de Kapelmeesterlaan in Tilburg hebben een zwembad op het gazon voor het flatgebouw neergezet. De kinderen kunnen hun geluk niet op, maar dat gaat niet op voor alle veertig flatbewoners. Vier van hen willen dat het zwembad wordt opgeruimd, onder meer omdat de kosten voor het vullen van het bad door alle bewoners worden gedeeld.
Geschreven door

Die kosten bedragen vijf euro, een gemiddelde van 12 cent per huishouden. De klagende bewoners willen niet voor de kosten opdraaien. Daarnaast klagen sommige bewoners over de overlast die de spelende kinderen zouden veroorzaken. Vier bewoners hebben daarom de huismeester ingeschakeld.
Van geen kwaad bewustLieveke Huijsmans is de initiatiefneemster van het zwembad, maar is zich van geen kwaad bewust. "Ik dacht: het wordt goed weer. De meeste gezinnen hier hebben bovendien meerdere kinderen, dus kunnen ze niet altijd naar het zwembad. Daarom leek het mij een goed idee om een zwembad onder het balkon te zetten."
De huismeester maakt vooralsnog geen aanstalten om het bad leeg te laten lopen, zoals wel door de vier klagende bewoners wordt geëist.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.