17-jarige jongen uur lang gegijzeld in huis in Tilburg: 'Ze zouden ons huis opblazen'

17 juli 2014 om 16:45
nl
Een 17-jarige Tilburgse jongen is dinsdag een uur lang vastgehouden in een huis aan het Kamgarenplein in Tilburg. Een 40-jarige man en een 28-jarige vrouw uit Tilburg zijn opgepakt.
Geschreven door

De tiener was met vrienden buiten geweest en was rond negen uur 's avonds weer op weg naar huis. "Schuin tegenover ons huis is hij meegenomen. Ik ben echt heel boos dat dit zo in je eigen buurt gebeurt."
Het duo nam de tiener 's avonds onder bedreiging mee naar het huis en kleedden hem gedeeltelijk uit.
'We blazen je huis op'De man en vrouw namen hem zijn jas, sokken en schoenen af. Ook pakten ze zijn geld, bankpasje, identiteitskaart en telefoon af. Daarna stuurden ze hem in andere kleding terug naar zijn eigen huis waar hij meer geld moest halen.
Volgens de vader van de jongen ook onder bedreiging. "Ze waren zeer bedreigend. Als hij iemand iets vertelde, zouden ze ons huis opblazen." De jongen negeerde de bedreiging en belde zijn ouders. Die kwamen net aanrijden en belden de politie.
Verdachten zitten nog vastAgenten konden de man dezelfde avond op het Kamgarenplein arresteren. De vrouw is de volgende ochtend in de Hasseltstraat aangehouden. Ze zitten allebei nog vast.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.