Moerdijk was schakel bij megadrugstransporten naar Engeland

17 juli 2014 om 19:43
nl
Een vakantiewoning in Moerdijk zou een belangrijke schakel zijn geweest bij megadrugstransporten naar Engeland en Ierland. De Rotterdamse familie L. zou verantwoordelijk zijn voor die transporten. Ze verdienden volgens justitie miljoenen euro's met de handel.
Geschreven door

Dat blijkt uit het 'Jaarverslag 2013 Verantwoording aanpak georganiseerde criminaliteit' dat donderdag is gepubliceerd door het Ministerie van Veiligheid en Justitie.
Verstopt onder papiershreddersIn Moerdijk werd de pas geoogste hennep bewerkt en goed verstopt in postpakketten met papiershredders als deklading. Van daaruit gingen duizenden kilo's hennep per vliegtuig of in vrachtwagens naar Engeland. Uiteindelijk is driehonderd kilo drugs in beslag genomen in losse pakketjes in Europa.
De familie zou te werk zijn gegaan als een professioneel bedrijf. De familieleden leverden spullen voor complete hennepkwekerijen aan particulieren, runden of waren betrokken bij het opzetten van megakwekerijen van ruim vierduizend planten.
Miljoenen euro's in beslag genomenHet politieonderzoek duurde ruim twee jaar. Bij invallen in onder meer Moerdijk, Rotterdam en Den Haag op 14 mei vorig jaar, zijn elf verdachten opgepakt. In totaal nam de politie 2,8 miljoen euro cash in beslag en is ook beslag gelegd op vijf bankrekeningen. Op die rekeningen stond een saldo van bijna 5,6 miljoen euro.
Daarnaast nam de politie allerlei luxe-artikelen, zoals sieraden en dure auto's en motoren, mee. Zeker 27 grote wietkwekerijen zijn ontmanteld.
129 verdachtenDe Rotterdamse familie vormde de kern van de georganiseerde criminele groep, maar er waren nog een hoop anderen bij betrokken. In totaal spreekt justitie over 129 verdachten. Ze zijn allemaal aangehouden. Deze maand begint de rechtbank met de behandeling van de zaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.