Video

Kijk mee hoe onze verslaggever de Swim to Fight Cancer zwemtocht in Den Bosch aflegt

17 juli 2014 om 19:44 • Aangepast 24 april 2020 om 15:19
nl
In Den Bosch is voor het eerst - het hele parcours - van de Swim To Fight Cancer zwemtocht gezwommen. Op verzoek van de organisatie verkende onze verslaggever Rob Bartol het parcours van de volledige twee kilometer door de Bossche grachten en singels.
Geschreven door

Op 14 september is de echte start van de Swim to Fight Cancer zwemtocht door het Bossche water. De organisatie die hoopt op 550 deelnemers is blij verrast, dat zich nu al vierhonderd zwemmers hebben aangemeld. En die zwemmers, individuele en bedrijventeams, zijn nu al goed voor ruim honderdduizend euro aan sponsoring dat gaat naar het gevecht tegen kanker.
Zwemmen voor je geld Bartol, een geoefend zwemmer, ging met op zijn hoofd een GoPro-camera het water in bij de Grote Hekel in Den Bosch. De finish lag twee kilometer verderop in de stad. Bartol over zijn tocht: "Het water was groen, bruin en zeer verschillend van temperatuur. Maar het is goed om te weten en ook om uit te spreken, dat de kwaliteit van het water goed is. Je kunt er gewoon in zwemmen. Omdat het water alle kanten heen stroomt is het normaal dat het soms wat ondoorzichtig is."
Voor de organisatie was onze verslaggever een goed proefkonijn, die onderweg soms niet meer wist waar hij was. De oplossing straks zijn boeien aanbrengen. "Dat van die boeien hadden we al, maar dat ze fluoriserend van kleur moeten zijn om op te vallen voor de zwemmers gaan we zeker meenemen", aldus Mechtild Stultiens van de organisatie.
Wetenschappelijk Fight to Cancer congresVoorafgaand aan de zwemtocht vindt er op 12 september een wetenschappelijk congres plaats in het Jeroen Bosch ziekenhuis. Het wordt een regionale bijeenkomst waar Brabantse bedrijven zoals MSD de nieuwste ontwikkelingen toelichten in de strijd tegen kanker.
Ik heb een zere teenDe BB'ers, 'de bekende Brabanders' die twee maanden geleden vol enthousiasme hun deelname toezegden aan het evenement, beginnen voorzichtig en soms wat doorzichtig terug te krabbelen. Plotseling hebben nogal wat mannen last van kleine kwaaltjes, zoals zere knieën, armen en benen.
"Tegen die 'oude zeikerds' zeg ik, dat ze niet moeten zeuren. Mensen met kanker die hebben vaak echt pijn. Pijn in hoofdletters", aldus onze verslaggever, die de twee kilometer keurig volbracht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.