Justitie eist tien jaar cel tegen lid Orde der Transformanten voor steekpartij Laren

17 juli 2014 om 19:11
nl
Justitie eist een celstraf van tien jaar tegen het lid van de Orde der Transformanten uit Hoeven dat op 7 februari een oud-lid van de Orde neerstak in Laren. Volgens het Openbaar Ministerie handelde de man uit een ideologische overtuiging, maar is er geen bewijs dat er ook andere ordeleden op enige wijze betrokken waren bij de steekpartij.
Geschreven door

Het slachtoffer, Jeroen van Hasselt stapte in 2007 uit de Orde der Transformanten, omdat hij het niet eens is met de leefwijze van de groep.
'Wij laten niet over ons heen zeiken'Zijn ex-vrouw en kinderen bleven wel bij de orde. Zijn ex-vrouw uit Breda, Karianne Esser zei over de aanslag op het leven van haar ex-man: "Wij laten niet over ons heen zeiken. laat dat duidelijk zijn."
Volgens de lezing van justitie belde de verdachte op de bewuste ochtend bij het huis van Van Hasselt aan met een bos bloemen in de hand. Het ordelid droeg een pruik. Van Hasselt deed de deur open, stapte naar voren en kreeg een klap op zijn hoofd.
Slachtoffer ondergedokenHij probeerde de man buiten te werken, maar die trok een mes en stak Van Hasselt daarmee in zijn nek, hoofd en handen. Van Hasselt overleefde de steekpartij en dook onder.
De verdachte ontkent dat het een vooropgezet moordplan was. Hij wilde alleen maar even praten met het slachtoffer en dat zou uit de hand zijn gelopen. De officier van justitie denkt dat hij zijn actie wel had doordacht.
Schadevergoeding"Hij had zich voorbereid met een vermomming, met bloemen en een extra set kleren. Hij had een mes bij zich, stapte gelijk naar binnen toen de deur open ging en sloeg toe. Zelfs toen hij werd overmeesterd, bleef hij steken."
Het Openbaar Ministerie verdenkt het ordelid van poging tot moord en eist tien jaar cel en een schadevergoeding van tienduizend euro. De rechtbank in Lelystad doet over twee weken uitspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.