Ouderen Appèl Eindhoven bezorgd over mogelijke bodemvervuiling

17 juli 2014 om 19:30
nl
Is de bodem langs de Kanaaldijk Noord en tussen het Sprookjesbos en de John F. Kennedylaan in Eindhoven ernstig vervuild? Het Ouderen Appèl Eindhoven vraagt dit aan Burgemeester en Wethouders.
Geschreven door

De partij wil weten of bekend is dat de hekken rondom een terrein aan de Kanaaldijk Noord niet goed zijn afgesloten. Hierdoor kunnen kinderen er ongestoord spelen. Anderen komen er om bramen te plukken of voer voor dieren te halen.
Meer ophelderingHet OAE wenst ook opheldering over het feit dat op het andere stuk grond spuiten, flesjes met verdovingsmiddelen en ziekenhuisafval zijn gevonden. Ook zouden honden die in de buurt hiervan water hebben gedronken, ziek zijn geworden en zouden bomen achterblijven in de groei.
De partij vindt het bovendien typisch dat een uur nadat ze dit terrein had bezocht plotseling hekken zijn geplaatst. Het OAE suggereert in zijn vragen dat er verontreinigd grond op betonplaten op dit terrein is gestort.
InterpellatiedebatDe partij heeft de gemeenteraad gevraagd of ze in de eerste vergadering na het zomerreces hierover een interpellatiedebat mag houden. Het OAE gaat dan ook algemene vragen stellen over bodemverontreiniging in de stad.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.