Al ons geld gaat naar Duitsland: Tilburgers zijn Duitse attracties op de kermis nu al beu - Omroep Brabant
Video

Al ons geld gaat naar Duitsland: Tilburgers zijn Duitse attracties op de kermis nu al beu

17 juli 2014 om 21:08 • Aangepast 24 april 2020 om 15:20
nl
Erik de Ridder is een 'rookie'. De nieuwe Tilburgse kermiswethouder is een groentje tussen het geharde kermisvolk dat op de Tilburgse kermis staat. Vrijdag gaat de kermis van start waar als vanouds weer 1.5 miljoen bezoekers worden verwacht.
Geschreven door

In een eerste 'kermisinterview' dat we met 'rookie' Erik de Ridder hebben, vertelt hij dat hij alle 230 attracties wil aandoen. "Ik zeg aandoen, langsgaan. Ik zeg niet dat ik er in stap." En dan komt de 'aap uit de mouw': Erik de Ridder heeft hoogtevrees. En dat vertelt hij met droge ogen bij het reuzenrad in aanbouw, dat straks zestig meter hoog is.
Ideeën van Joost in de prullenbakOok de voorganger van De Ridder had angst voor hoge pieken en diepe dalen. De afgelopen twee jaar haalde oud-kermiswethouder Joost Möller de woede van veel kermisexploitanten op z'n hals, door onder meer aan te kondigen dat de kermis zou worden verplaatst op de kalender.
Erik de Ridder is niet van plan om die ideeën over te nemen. Al zegt hij het wat diplomatieker. "Ik beschouw het als een idee, ik zal dat idee op z'n waarde beoordelen." Waarna hij in lachen uitbarst.
Duitse overheersingTraditiegetrouw gaat de Tilburgse kermis gepaard met gezeur en gezeik. De oude, grijze garde die de opbouw al dagenlang veilig volgt vanaf het trottoir is aan het mopperen geslagen. Ze vinden dat er te veel Duitse attracties zijn in Tilburg.
"Mijnheer, al ons geld gaat op die manier naar de Duitsers. Ja, daar wordt echt over gepraat hoor."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.