NAC speelt oefenduel met veredeld B-elftal; tegenstander Bruse Boys niet blij

18 juli 2014 om 00:59
nl
Een hoop gemopper langs de lijn donderdagavond in Bruinisse bij de oefenwedstrijd Bruse Boys-NAC Breda. De toeschouwers waren niet blij met het feit dat tegenstander NAC een veredeld B-elftal de wei in had gestuurd. Alle belangrijke spelers, inclusief de nieuwelingen, zaten op de tribune. "Wij wilden geen risico's nemen met het oog op blessures", aldus de verklaring van NAC-trainer Nebojsa Gudelj.
Geschreven door

"Ze hebben zelfs geen scheenbeschermers aan", schamperde een ontevreden toeschouwer. NAC had ervoor gekozen om vooral jonge, onbekende spelers tegen Bruse Boys te laten spelen. De A-spelers hadden in de ochtend al twee uur zwaar getraind. Het zat de club uit Bruinisse niet lekker. "Het is een teleurstelling", beaamt Dick Wolferen, voorzitter van Bruse Boys. "Mensen verwachten toch de prominente spelers te zien spelen."
Andere opstelling"We kregen twee, drie dagen geleden een hele andere opstelling", vervolgt Wolferen. "Daar stonden de grote namen wel op. Op het laatste moment zien we een andere opstelling. Tja, wat kun je er aan doen? Graeme Rutjes (technisch directeur van NAC) zei dat de trainer de baas is."
Die baas, NAC-trainer Nebojsa Gudelj, legt het uit: "Ik kan me voorstellen dat ze teleurgesteld zijn. Maar wij zijn bezig met het opbouwen van een goed team, werken aan de conditie. De selectie is nog steeds niet helemaal compleet, dus we willen in de voorbereiding een niet al te groot risico nemen. Ik wil dat iedereen fit blijft. Bovendien spelen we zaterdag weer een wedstrijd."
Technisch directeur Rutjes van NAC vindt dat zijn trainer gelijk heeft. "Ik steun Nebojsa hier volledig in", zo zegt hij. "Hij is bang voor blessures. Natuurlijk vinden de mensen het jammer dat de prominenten niet spelen. Maar alle spelers lopen wel rond. Die delen handtekeningen uit en maken een praatje."
De spelers van NAC op de tribune hebben begrip voor de mensen in Bruinisse. "Ik snap dat de mensen teleurgesteld zijn", zo zegt een speler. "Die willen ons toch zien spelen. Jammer."
NAC geeft geld terugVolgens Rutjes bestaat altijd de mogelijkheid dat de belangrijke spelers aan de kant worden gehouden in oefenduels. "Er staat niet in het contract dat bepaalde spelers moeten spelen", zo zegt hij. Toch lijkt NAC het boetekleed wel aan te trekken. Volgens bronnen heeft de Bredase club Bruse Boys toegezegd dat een deel van de afgesproken fee niet betaalt hoeft te worden."  
"We gaan met elkaar in conclaaf", zegt voorzitter Dick Wolferen. "Dit is niet het moment om daar iets over te zeggen. Ik hoop dat mensen alsnog een leuke dag hebben gehad, dat is het belangrijkste. Gelukkig is het mooi weer."
NAC won de oefenwedstrijd in Bruinisse met 4-0.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.