Noodlot treft echtpaar uit Eindhoven, had een andere vlucht kunnen nemen

18 juli 2014 om 01:04 • Aangepast 21 november 2020 om 23:24
nl
Geert en Hanny Timmers die om het leven zijn gekomen bij de vliegramp in Oekraïne, hadden een andere vlucht kunnen nemen. Omdat ze dan een dag later zouden aankomen, kozen ze toch voor de noodlottige vlucht die hen uiteindelijk fataal zou worden.
Profielfoto van
Geschreven door

Willem Linders uit Geldrop staat te trillen op zijn benen. Hij organiseert met zijn reisbureau Indonesia Travel reizen naar Indonesië. Vier van zijn klanten zaten hoogstwaarschijnlijk in het neergestorte toestel van Malaysia Airlines, onder wie het echtpaar uit Eindhoven.
Volgens Linders was het neergestorte toestel te vol geboekt. Het echtpaar kreeg nog een andere vlucht aangeboden, maar koos toch voor de fatale vlucht van Malaysia Airlines. Over de toedracht van de vliegramp is nog veel onduidelijk.
'Zware tijd'Linders hoopt dat hij de familie en vrienden van zijn klanten goed kan ondersteunen de komende tijd. "Wat er allemaal op hen afkomt en wellicht ook op ons, dat is voor mij nog niet duidelijk, maar het zal in ieder geval een zware tijd worden."
Willem Linders had voor het echtpaar uit Eindhoven en een echtpaar uit Maastricht een fietsvakantie samengesteld op Java en Bali. "We maken heel persoonlijke reizen, de reis was speciaal voor hen samengesteld."
'Nog met ze gefietst'Willem Linders is zelfs nog met de echtparen gaan fietsen over de Strabrechtse Heide. "Dat doen we om kennis te maken en om de mensen voor te bereiden. Ze keken echt uit naar de reis."
Inmiddels heeft Linders veel contact met de familie van de echtparen. "Er is veel ongeloof." Een dochter van het Eindhovense echtpaar had haar ouders donderdag naar het vliegveld gebracht.
Ongeloof overheerst ook bij het Eindhovense gemeenteraadslid Tom van den Nieuwenhuijzen. Geert Timmers is zijn directe collega op de Fontys Economische Hogeschool in Tilburg. "We zouden in december samen naar een conferentie gaan in Zagreb. Het is zo onwerkelijk en bizar."

Wachten op privacy instellingen...

Waardevolle krachten voor onderwijs en sportGeert was voorzitter van Toerclub Woensel, een fietsclub met ruim 200 leden. Zijn vrouw nam de media en communicatie van de club voor haar rekening. Voor de fietsclub is dit een enorm verlies. "Het nieuws moet nog steeds indalen en is eigenlijk niet te bevatten", zegt penningmeester Arnold Buijs van de wielerclub.
Hanny Timmers was lerares aan basisschool De Boschuil in de Eindhovense wijk Blixembosch. Directeur Ad van den Oever is verslagen door het nieuws dat 'Juf Hanny' er niet meer is. Ook voor hem is het nog erg onwerkelijk. Vrijdagmiddag zal na overleg duidelijk worden wat de school gaat doen om het verdriet van leerlingen, ouders en collega's te delen.
Lees al het nieuws over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.