Commissaris van de Koning Wim van de Donk reageert op vliegramp: 'Het is een heel zwarte zomer'

18 juli 2014 om 08:31
nl
“Het is een heel zwarte zomer.” Met deze woorden reageerde Commissaris van de Koning Wim van de Donk vrijdagochtend op de ramp met het vliegtuig van Malaysia Airlines waarbij donderdag zeker zestien Brabanders zijn omgekomen.
Geschreven door

“Veel Brabanders gaan met vakantie, zijn vrolijk. En dan deze vreselijke ramp.” De Commissaris van de Koning noemt het ‘niet te bevatten’. “Je slaapt er niet van”, gaat hij verder. En natuurlijk is ook hij in gedachten bij de mensen die zijn getroffen.
Snel duidelijkheid over wat er precies gebeurd is, is volgens Wim van de Donk nu het belangrijkste voor de nabestaanden van de slachtoffers. “Onduidelijkheid en onzekerheid voegt nog pijn toe.”
Vlaggen halfstokBij alle overheidsgebouwen in de provincie hangen vrijdag de vlaggen halfstok. Iedereen is vrij dit voorbeeld te volgen.
Er zaten zeker 42 Brabanders in het vliegtuig van Malaysia Airlines dat donderdagavond bij de grens tussen Oekraïne en Rusland is neergestort. Alles wijst erop dat er nog meer Brabanders aan boord waren.
193 NederlandersAan boord waren 283 passagiers en 15 bemanningsleden. Onder hen waren minstens 193 Nederlanders. De toedracht van de vliegramp is nog steeds niet duidelijk.
Lees al het nieuws over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.