Video

Sjoerd Marijne wordt bondscoach van 'beste dameshockeyteam van de wereld'

18 juli 2014 om 12:46 • Aangepast 21 november 2020 om 23:24
nl
Sjoerd Marijne uit Rosmalen wordt de opvolger van Max Caldas als bondscoach van de Nederlandse hockeydames. Hij tekent een verbintenis tot en met de Olympische Spelen van 2016 bij de bond. Marijne was als coach aan de hockeymannen van Den Bosch verbonden. Daar stopt hij.
Profielfoto van
Geschreven door

Marijne trainde eerder al in onze provincie de mannen van MOP, Tilburg en Oranje Zwart. Hij had nooit een vrouwenteam op het hoogste niveau onder zijn hoede.

Wachten op privacy instellingen...

'Beste team van de wereld'"Het is een eer om bondscoach te worden van het beste team van de wereld", zegt Marijne in een eerste reactie. "Aan mij de taak om de afstand met de concurrenten te behouden en hopelijk uit te bouwen. Ik kijk er erg naar uit om aan de slag te gaan."

Wachten op privacy instellingen...

Het eerste officiële toernooi voor Marijne als bondscoach is de Champions Trophy van 29 november tot en met 7 december in Argentinië. De inwoner van Rosmalen gaat op 1 augustus officieel van start. Zijn doelstelling is helder: met Oranje in 2016 Olympisch kampioen worden. "Daar loop ik niet voor weg."
"Ik ben klaar voor deze klus", zo vervolgt Marijne. "Vroeger stormde ik nog wel eens boos de kleedkamer uit als we verloren hadden. Met tegenslag ga ik nu een stuk beter om."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.