Opening Tilburgse en Valkenswaardse Kermis aangepast vanwege vliegramp

18 juli 2014 om 12:21
Archieffoto
Archieffoto
De opening van de Tilburgse Kermis is vrijdag met een aangepast programma van start gegaan. Vanwege de vliegramp in de Oekraïne besloot de gemeente dat aan het begin van de kermis een minuut stilte moesten worden gehouden. Ook de opening van de kermis in Valkenswaard verloopt aangepast.
Geschreven door

Na de minuut stilte gingen de kerkklokken luiden. In overleg met de exploitanten werd de muziek vrijdag en zaterdag gedempt.
Vlag halfstokOp het stadhuis in Tilburg werden de kermisvlaggen al eerder op de dag weggehaald. De vlag van het gemeentehuis hangt halfstok. Er zijn zeker twee Tilburgers bij de vliegramp omgekomen.[Tweet:body:https://twitter.com/erikderidder/status/489879482367766528]
Ook de kermis in Valkenswaard paste vrijdag het openingsprogramma aan. Aan het begin van de kermis werd een minuut stilte gehouden. De kermismuziek stond uit, het vuurwerk werd afgelast en de zogenaamde 'ballonnendrop' ging niet door. Zaterdag wordt de muziek gedempt.
Vanwege de vliegramp zendt Omroep Brabant Televisie vrijdag niet de eerste aflevering van Kermis TV uit, maar wordt deze verschoven naar zaterdag.
Lees al het nieuws over het vliegtuigongeluk op onze themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...