Sportwereld staat stil bij vliegramp Oekraïne: Belkin met rouwbanden, minuut stilte voetbalclubs

18 juli 2014 om 12:29 • Aangepast 21 november 2020 om 23:23
nl
De Belkin-wielerploeg reed vrijdag met rouwbanden in de Tour de France. De equipe met de Brabantse renners Lars Boom uit Vlijmen en Steven Kruijswijk uit Den Bosch stond daarmee stil bij de doden bij de vliegtuigramp in Oekraïne.
Profielfoto van
Geschreven door

Bij de ramp kwamen 193 Nederlanders om het leven, onder wie zeker 47 mensen uit onze provincie. Belkin-directeur Richard Plugge laat via Twitter weten mee te leven met de nabestaanden.

Wachten op privacy instellingen...

De rit in de Tour de France van vrijdag was een zware etappe met finish bergop. De rit ging ondanks de trieste gebeurtenis gewoon door. De coureurs van Giant-Shimano, met daarbij Koen de Kort uit Liempde, droegen tijdens de etappe een zwart strikje op het shirt.

Wachten op privacy instellingen...

Voetbalbond staat stil bij rampDe KNVB vraagt alle voetbalclubs in Nederland om komend weekeinde de vlaggen halfstok te hangen, rouwbanden te dragen en voorafgaand aan de wedstrijd een minuut stilte te houden.
De beachvolleyballers die vrijdag in actie komen bij het Grand Slam-toernooi op het strand van Scheveningen zullen tijdens hun wedstrijden met een zwart embleem op het shirt spelen. Er wordt vrijdagavond bovendien een minuut stilte in acht genomen. Ook het entertainment zal worden aangepast.
Lees al het nieuws over het vliegtuigongeluk op onze themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.