Video

Bijeenkomst op school in Neerkant voor omgekomen gezin Wals

18 juli 2014 om 12:35 • Aangepast 21 november 2020 om 23:23
nl
Op Basisschool St. Willibrordus in Neerkant hebben inwoners vrijdagavond de kans gekregen om samen te zijn op de school. Het gezin Wals uit het dorp zat in het vliegtuig van Malaysia Airlines dat donderdag is neergestort in Oost-Oekraïne. Het gaat om vader, moeder en vier kinderen. De buurvrouw van het gezin kan het nieuws vrijdagochtend nog niet bevatten. "Het is stil", zegt ze.
Profielfoto van
Geschreven door

De buurvrouw heeft de vlag halfstok gehangen. Ook vertelt ze dat ze donderdagavond de opa en oma van het gezin gesproken heeft. "Ze zijn radeloos. Ze hadden vier kleinkinderen en die zijn ze nu kwijt." De oma heeft bij het zien van de foto's van de kleinkinderen aan de muur echter steeds het gevoel dat ze nog terugkomen.
Het nieuws hoorden de buren donderdag op een verjaardag. Hun schoondochter belde. Zij had het gehoord van haar zoon, een vriend van de oudste zoon van het gezin Wals. Vervolgens zijn ze meteen naar huis gegaan. En daar is het nu dus stil. Vrijdagochtend keek de buurvrouw toen ze wakker was meteen naar de buren. "Maar er is niks", vertelt ze.
Bloemen gelegdDe jongste van het gezin, Solenn, zat op basisschool St. Willibrordus. De school laat op de website weten dat het zeker is dat het gezin is ingecheckt. Donderdagavond al merkte het team van de school volgens een mededeling op de site dat er in het dorp 'behoefte is om vragen en andere dingen met elkaar te delen'. Vrijdagavond konden bekenden een bericht achterlaten.

Wachten op privacy instellingen...

Bij het huis van het gezin in Neerkant zijn inmiddels bloemen gelegd. Fietsers en automobilisten stoppen bij het huis om even stil te staan bij het verdriet.

Wachten op privacy instellingen...

Lees al het nieuws over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.