Van de hoofdredactie: Omroep Brabant past programmering aan vanwege vliegramp

18 juli 2014 om 11:57
nl
17 juli is een zwarte dag voor Nederland. 189 Nederlanders zijn omgekomen bij de crash van een toestel van Malaysia Airlines in Oekraïne. Het is ook een zwarte dag voor Brabant. Van 47 Brabanders staat inmiddels vast dat ze zijn omgekomen.
Geschreven door

Van sommige andere Brabanders is er nog geen officiële bevestiging dat ze zijn verongelukt.
Omroep Brabant past vandaag haar programmering op radio en tv en haar informatie op internet aan uit respect met slachtoffers en nabestaanden.
Verdriet in dorpen en stedenOmroep Brabant is geworteld in de Brabantse samenleving en leeft mee met het verdriet in de dorpen en steden waar slachtoffers zijn te betreuren. De hoofdredactie van Omroep Brabant kiest ervoor om de namen van slachtoffers te noemen. Maar niet in alle gevallen. Namen van slachtoffers worden alleen dan genoemd wanneer er een bevestiging is dat ze zijn overleden, de nabestaanden zijn ingelicht en de familie of omgeving van de slachtoffers daar zelf iets over meldt.
Waarom?
Omdat we de slachtoffers  een gezicht willen geven. Omdat we mee willen leven met een rouwende gemeenschap. Omdat we aan willen geven welke rol ze speelden in hun dorp of stad.
Een gezin van zes uit Neerkant, een echtpaar uit Eindhoven. Zo lang we met respect een portret kunnen schetsen wie zij waren, is het een bewuste keuze van de hoofdredactie van Omroep Brabant om hen niet anoniem te laten zijn.
Medeleven aan nabestaandenMedewerkers en hoofdredactie van Omroep Brabant betuigen hun medeleven aan de nabestaanden van de slachtoffers van de vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.