Video

Eerste Kamerlid Willem Witteveen, zijn vrouw en kind uit Breda slachtoffers vliegramp

18 juli 2014 om 17:18
nl
Eerste Kamerlid Willem Witteveen uit Breda is samen met zijn vrouw Lidwien Heerkens en hun dochter Marit Witteveen om het leven gekomen bij de vliegramp in Oekraïne. Dat heeft Tilburg University vrijdag op zijn website bekendgemaakt. De geboren Rotterdammer woonde in Breda en was sinds 1990 als hoogleraar verbonden aan de rechtenfaculteit van Tilburg University.
Geschreven door

Lidwien Heerkens was werkzaam bij de Tilburg School of Humanities, ook onderdeel van Tilburg University en Marit Witteveen was op diezelfde school tweedejaars student.
De zoon van Willem Witteveen zat niet in het vliegtuig, zo meldt Tilburg University op zijn website : "Ons diepste medeleven gaat uit naar de familie, die wij in deze omstandigheden heel veel sterkte en kracht toewensen, in het bijzonder hun zoon en broer Freek en Willems ouders. Onze gedachten gaan ook uit naar collega’s, medewerkers en studenten die hen hebben gekend. Wij zullen hen zeer missen."
'Diep ontsteld'Ankie Broekers-Knol is voorzitter van de Eerste Kamer. Ze toonde zich vrijdag zwaar ontdaan door het verlies. “Willem was een echte wetenschapper, die echt nadacht en erg zorgvuldig en heel integer was. Dit verlies is echt onvoorstelbaar”, aldus Broekers-Knol.
Witteveen (1952) was sinds januari vorig jaar lid van de PvdA-fractie van de Eerste Kamer. Hij was al eerder lid van de Eerste Kamer van juni 1999 tot juni 2007.
Lees al het nieuws over het vliegtuigongeluk op onze themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.