NAC-speler Mats Seuntjens pikt kritiek goed op: 'Ik heb de schijn soms tegen'

18 juli 2014 om 17:37
nl
Mats Seuntjens gaat komend seizoen voor een plaats in de aanvalslinie van NAC Breda. De speler, middenvelder van origine, ziet voorin de meeste kans op een basisplaats. Seuntjens zal aan de bak moeten, wil hij succesvol zijn in het betaalde voetbal. "Misschien moet ik nog harder werken."
Geschreven door

Seuntjens ligt soms onder vuur bij clubleiding en supporters. Verwijt is dat de Bredanaar niet genoeg arbeid verzet in het veld. Hij lijkt soms wat afwezig. "Ik heb de schijn soms tegen", zegt Seuntjens.
'Soms ben ik te nonchalant'Graeme Rutjes, technisch directeur van NAC Breda, liet afgelopen week in een interview met Omroep Brabant weten het volste vertrouwen in Seuntjens te hebben. Maar hij maakte ook een belangrijke kanttekening. "Mats kan heel goed voetballen", zo zei Rutjes. "Maar hij moet zich wel gaan bewijzen. Voor zichzelf realiseren waar hij mee bezig is."
"Hij heeft daar gelijk in", zegt Seuntjens hierover. "Hij sprak zijn vertrouwen in me uit en dat doet me goed. Ik heb soms de schijn soms tegen. Daar kan ik wel een beetje aan werken. Vooral aan mijn houding en dat soort dingen. Maar voor de rest kan ik er niet heel veel aan doen. Ik doe net als iedereen mijn uiterste best om te winnen. Het is een beetje de pech die ik heb. Dat het zo oogt. Misschien moet ik nog wat harder werken dan anderen."
"Soms ben ik ook te nonchalant", vervolgt Mats Seuntjens. "Dat moet er zeker uit. Het is niet altijd eerlijk, maar ik kan er zeker wel wat mee doen."
Jeffrey SarpongPloeggenoot Jeffrey Sarpong lijkt wat meer moeite te hebben met de uitspraken van Rutjes. De technisch directeur liet afgelopen week bij Omroep Brabant doorschemeren dat wat hem betreft de middenvelder best naar een andere club mag uitkijken. "Ik vond het vreemd", is het weinige dat Sarpong erover wil zeggen. "Ik wist van niks. Maar hij mag zeggen wat hij wil."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.