Willem II verslaat Roda JC in agressief oefenduel: 'Winnen is belangrijk, ook in oefenpotje'

18 juli 2014 om 23:12
Willem II heeft de oefenwedstrijd tegen Roda JC vrijdagavond gewonnen. Het werd in Tilburg 1-0.

Roda JC had in de eerste helft een veldoverwicht, maar Willem II was het meest dreigend. In de achtste minuut was Ali Messaoud dicht bij de openingstreffer. Hij werd slim vrijgespeeld door de opgekomen verdediger Freek Heerkens, maar doelman Bram Verbist redde in de korte hoek.
DreigingEen kwartier later was Messaoud weer dreigend, maar toen schoot de aanvallende middenvelder aan de rand van het strafschopgebied hoog over. Roda kon daar eigenlijk alleen een afstandsschot van Najib Lagouireh tegenover zetten. Dat schot ging rakelings over het doel van Kostas Lamprou.
Ook Johan Plat was dreigend, maar zijn scherpe voorzet kon in de 43e minuut niet worden ingekopt door Wiljan Pluim. Uiteindelijk was het Bruno Andrade die vlak voor rust de ban brak: 1-0.
Af en toe gemeenIn de tweede helft ging het er fel aan toe en af en toe ook gemeen, maar de 1-0 bleef staan. Mede door goed ingrijpen van Lamprou en omdat Ali Messaoud nog een grote mogelijkheid miste.
"Zo'n overwinning is belangrijk, ook al is dit maar een oefenpotje", benadrukt middenvelder Ricardo Ippel. Hij wijst op het zelfvertrouwen dat zo'n zege een ploeg geeft. "Er ligt niet de nadruk op, maar als spelers hechten wij er wel veel waarde aan."
De agressieve sfeer in het veld, waarbij een paar spelers stevige tackles kregen te verwerken, begreep Ippel wel. "Wij probeerden veel op balbezit te spelen. Daardoor moesten zij veel achter de bal aan lopen, dat irriteerde hen."