Video

Bezoekers Dominator gaan los op E3-strand in Eersel tijdens warme editie

19 juli 2014 om 19:48
nl
Onder een warme zon vormde het E3-strand in Eersel zaterdag een groot festivalterrein. Vanaf elf uur gingen duizenden mensen los op de klanken van de grootste hardcore-artiesten op Dominator. De verwachting was dat zo'n 40.000 festivalbezoekers naar Eersel zouden komen. Hoeveel dat er ook daadwerkelijk deden, is nog niet bekend.
Geschreven door

Het festival ging gebukt onder de hitte: het was 's middags rond de 35 graden. Wolken waren er niet, dus de festivalbezoekers moesten oppassen dat ze niet verbrandden.
VoorzorgsmaatregelenDe organisatie heeft vooraf rekening gehouden met het warme weer. Zo was er gratis water verkrijgbaar bij de toiletten. Ook was er zonnebrand verkrijgbaar en konden bezoekers op bepaalde plekken voor een verkoelende duik het water in gaan.
Dominator wordt gezien als een van de grootste hardcorefestivals in Europa. Het festival was helemaal uitverkocht. Verspreid over zeven podia traden meer dan tachtig artiesten op. Zo rond elf uur werd het festival afgesloten met de laatste act.
Minuut stilteZaterdagmiddag werd ook op Dominator stilgestaan bij alle slachtoffers van de vliegtuigramp in Oekraïne. Om halfvier 's middags was het op het hele festivalterrein één minuut stil.
Bij de vliegtuigramp kwamen 193 Nederlanders om het leven. Zeker 47 daarvan kwamen uit Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.