Video

Kermisspotters krijgen een adrenaline-shot van bijzondere vrachtwagens op Tilburgse kermis

19 juli 2014 om 12:38 • Aangepast 24 april 2020 om 15:22
nl
Op de Tilburgse kermis hebben ze de afgelopen 48 uur duizenden foto's gemaakt. Jeroen Miessen uit IJmuiden en Erwin Koonstra uit Drachten zijn zogeheten kermisspotters. Hun specialiteit is het fotograferen van vrachtwagens, die enorme bakbeesten die een attractie van de ene naar de andere plaats transporteren. Vroemmm.
Geschreven door

Voor het uitoefenen van hun hobby heeft het tweetal voor een paar dagen een kamer gehuurd in een Tilburgs hotel. Als de kermis volop in bedrijf is, is het tweetal al weer onderweg naar een andere kermis in opbouw.
Hoogtepunt van de Tilburge kermis is voor Jeroen en Erwin het fotograferen van bijzondere vrachtwagens, die de attracties van punt A naar punt B brengen.
Der Burner In Tilburg stuitten ze onverwachts op de 'Heilige Graal', het gaat om de Duitse attractie Der Burner. Alles bij de attractie is in dezelfde  kleur. Vrachtwagens, hekken en ook het kassahokje zijn uitgevoerd in oud roze.
Maar Jeroen Miessen is vooral onder de indruk hoe zo'n grote attractie past in twee relatief kleine vrachtwagens. "Dat is tot op de millimeter uitgerekend. Maar nog mooier is dat de twee wagens ook zelf onderdeel zijn van de attractie." Vervolgens loopt hij weg om foto's te maken.
Website KermistransportVan de duizenden foto's die ze in Tilburg hebben gemaakt, komen na beoordeling er een paar honderd op de website van de mannen te staan: Kermistransport. Het is een website voor de echte, pure liefhebber(s) van kermistransporten. Ieder zijn hobby.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.