Video

Metershoge aardbeien op rotonde A50 bij Uden, kweker Jan van den Elzen maakt groots reclame

19 juli 2014 om 14:28
nl
De rotonde aan de Looweg bij de afslag Vorstenbosch aan de A50 bij Uden is zaterdag versierd met drie enorme aardbeien. De kunstwerken zijn gemaakt door Mieke van Rosmalen in opdracht van aardbeienkweker Jan van den Elzen. Hij wil op deze manier aandacht voor zijn product.
Geschreven door

"Een tijd geleden hoorde we dat Rijkswaterstaat de rotondes bij de snelweg zou overdoen aan de gemeente. Toen heb ik me meteen gemeld, want er zijn kapers op de kust", aldus Van den Elzen. Hij doelt onder meer op het Van der Valk Restaurant aan de andere kant van de snelweg.
'Kei mooi' kunstwerk op rotondeTerwijl kunstenares Van Rosmalen de laatste pitjes geel verft en Jan en Brigitte van den Elzen het zand onder de aardbeien egaliseren, klinken er claxons en roepen mensen uit het autoraam. "Keimooi!", roept een vrouw. Een bestuurder achter haar steekt zijn duim omhoog.
Van den Elzen wil niet zeggen hoeveel hij voor deze dure reclameborden heeft betaald. Hij heeft de rotonde voorlopig voor vijf jaar gehuurd. "En nou maar hopen dat mensen even 200 meter verder willen rijden naar onze aardbeienautomaat met vruchten én ijs", zegt Brigitte terwijl ze het zand nog eens aanharkt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.