Video

Gemeente controleert eettenten Tilburgse Kermis na brand en ontploffing

19 juli 2014 om 19:28
nl
Gemeente Tilburg controleert zaterdag alle eet- en dranktenten op de Tilburgse Kermis. Vrijdag brak er op de kermis brand uit bij een eettent waarna vervolgens twee gasflessen ontploften.
Geschreven door

De eet- en drankgelegenheden worden door de gemeente gecontroleerd op veiligheid. Denk daarbij aan technische staat van de wagens, aansluitingen van elektra en gasflessen.
MankrachtVoorheen werden de tijdelijke horecazaakjes steekproefsgewijs gecontroleerd. Dat gebeurde tijdens de kermis en niet vooraf, zoals dat wel het geval is bij de attracties.
Volgens een woordvoerder van de gemeente is dat niet vooraf gebeurd omdat er simpelweg niet voldoende mankracht is. Bovendien is uit controles uit het verleden gebleken dat het niet noodzakelijk was om de tentjes vooraf te controleren.
Na de ontploffing van vrijdag komt daar dus verandering in. De gemeente gaat bekijken hoe ze deze controles volgend jaar gaat aanpakken.
BrandweeroefeningVanwege de brand van vrijdag ging een brandweeroefening op de kermis zaterdag niet door zodat de kermisexploitanten niet wederom hinder ondervinden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.