Gemeente Gilze en Rijen verliest tonnen bij koop seksclub Badda Bing: 'Besparen geld op toezicht'

20 juli 2014 om 13:04
nl
De gemeente Gilze en Rijen gaat naar schatting drie tot vijf ton verliezen op de aankoop van de beruchte seksclub Badda Bing in Hulten. Dat staat in een memo van het gemeentebestuur aan de fractievoorzitters.
Geschreven door

Motorclub No Surrender probeerde een hoofdkwartier te vestigen in het pand. Om te voorkomen dat de club in handen zou komen van een seksexploitant of criminelen werd het vorige maand in allerijl en in het diepste geheim gekocht door de gemeente.
Niets verteldBurgemeester Jan Boelhouwer onthult in een gesprek met het ANP dat de eigenaar niet is verteld dat de gemeente de belangstellende was omdat hij vermoedelijk niet aan de gemeente wilde verkopen.
Het pand is volgens een taxatie in opdracht van de gemeente in de huidige geruïneerde staat vier of vijf ton waard. De gemeente Gilze en Rijen betaalde ruim een miljoen euro, exclusief kosten en belasting. Het verlies voor de gemeente is alleen te beperken als het pand snel wordt gesloopt en de grond wordt gebruikt voor woningbouw.
"Vanuit bedrijfseconomisch oogpunt is het niet het meest aantrekkelijke pand om aan te kopen", schrijft burgemeester Boelhouwer in het memo. Hij verdedigt de aanschaf omdat veel geld kan worden bespaard op toezicht en controle als er niet weer een duistere club komt.
'Stoer en moedig plan' In 2006 was er een dodelijke schietpartij bij de seksclub. Na het faillissement van de club werd er vorig jaar een hennepkwekerij en -drogerij gevonden. Het verhaal ging dat motorclub Satudarah het er voor het zeggen had.
Minister Ivo Opstelten van Veiligheid bezocht de vervallen seksclub afgelopen week om burgemeester Boelhouwer te steunen. Hij noemde de aankoop een 'stoer en moedig plan'.
VerbazingBoelhouwer kreeg ook unanieme steun van de fractievoorzitters. PvdA-fractievoorzitter Peter von Meijenfeldt reageerde zondag desondanks verbaasd op het verwachte verlies. "Het is een gigantisch bedrag. De gemeente moet alles doen om het verlies te beperken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.