Video

Nabestaanden omgekomen gezin uit Sint-Michielsgestel lange tijd in onzekerheid over rampvlucht

20 juli 2014 om 16:56
nl
De nabestaanden van de omgekomen familie Paulissen uit Sint-Michielsgestel hebben lange tijd in onzekerheid geleefd over het lot van hun familie. Malaysia Airlines maakte vrijdag de nationaliteiten bekend van bijna alle passagiers. Van vier passagiers was lange tijd de identiteit niet bekend. Naar nu blijkt ging het om Yuli Hastini, John, Aryuna en Sri Paulissen uit Sint-Michielsgestel.
Geschreven door

Yuli Hastini bleek zowel de Nederlandse als de Indonesische nationaliteit te hebben. Dat veroorzaakte veel vertraging in het bekendmaken van de identiteiten en het publiceren van de passagierslijst. Van 48 Brabanders is bekend dat ze om het leven zijn gekomen bij de ramp.
Burgemeester brengt slechte nieuwsTerwijl een onofficiële passagierslijst over het internet zwierf, wisten de nabestaanden van het gezin Paulissen niet zeker of ze hun familie ooit nog terug zouden zien. Het was burgemeester Jan Pommer van Sint-Michielsgestel die ze het slechte nieuws moest brengen.
"Hoe de klap was kun je over de telefoon niet goed zien, maar er was een vorm van bevrijding. Ze zagen tot dan toe alleen maar lijsten. Nu hadden ze de bevestiging en wisten ze dat er wat georganiseerd kon worden."
Familie zoekenMakkelijk was het niet om de nabestaanden van de familie Paulissen te vinden. Bij het boeken van een ticket wordt niet expliciet gevraagd om een noodnummer van thuisblijvers. De familie Paulissen heeft geen familie in de gemeente wonen.
"We dachten: er moeten mensen zijn die de post bij ze ophalen, de bloemen watergeven... Een overbuurvrouw hielp ons toen aan het nummer van familie in Limburg", vertelt Pommer.
Bloemen en portretfotoDe familie woonde sinds 2009 aan de Hoogbeek. Voor hun huis liggen bloemen en kaarten. Een foto waarin een Indonesisch familielid van Yuli Hastini een portret van het omgekomen gezin vasthoudt, gaat de hele wereld over.
[YouTube:body:http://www.youtube.com/watch?v=B1B5KEE2H9k]
Lees alle nieuws over het vliegtuigongeluk in Oekraïne op onze themapagina: omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.