Video

Alex van Helvoirt na 30.000 kilometer fietsen in Goirle: 'Beren? Veel meer last van muggen'

20 juli 2014 om 18:24
nl
In januari 2012 stapte Alex van Helvoirt in Argentinië op de fiets voor een tocht van 30.000 kilometer naar Alaska. Anderhalf jaar later arriveerde de globetrotter uit Goirle op zijn eindbestemming Anchorage. Toen hij zondag weer voet zette op Nederlandse bodem was hij 'een prachtig avontuur en vele ervaringen rijker.'
Geschreven door

Zijn fietstocht bracht Alex door Zuid- en Noord-Amerika, Canada en Alaska. Hij fietste dwars door de Andes en stond oog in oog met zwarte beren en grizzlyberen. In totaal heb ik zeventien zwarte beren gezien, drie grizzlyberen en vijf elanden. Maar als je ze met rust laat doen ze je niets," aldus Alex. Veel meer last had hij van de muggen, zegt hij.
Overal vriendelijk ontvangenHoewel niet alle landen waar hij doorheen fietste als even vriendelijk bekend staan heeft hij zich nooit onveilig gevoeld. "Ik ben overal heel goed behandeld, ook in landen als Colombia en Mexico heb ik geen problemen gehad.
Hij is zelfs een aantal keren bij mensen thuis uitgenodigd om te blijven eten en slapen. "Ik heb intussen zoveel adressen dat ik wel weer een nieuwe reis zou kunnen maken." Maar voorlopig blijft hij thuis bij familie en vrienden.  "Het is even genoeg geweest."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.