Tilburgse Kermis: Blauwe Zondag, nieuwe kraampjes op plek brand

20 juli 2014 om 19:05 • Aangepast 21 november 2020 om 23:21
nl
De derde dag van de Tilburgse Kermis begon zondag met een kermis-mis op het NS-Plein. Verder staat de dag in het teken van mensen met autisme. Speciaal voor hen pasten kermisexploitanten op deze Blauwe Zondag hun muziek en lichten een paar uur aan.
Profielfoto van
Geschreven door

Mensen met autisme ervaren de kermis met alle prikkels vaak als te druk. De exploitanten probeerden de prikkels als flitslicht en harde muziek daarom te verminderen.
Nieuwe kraampjes na brandVrijdag begon de Tilburgse Kermis met een grote brand in een eettent. Op de plek waar de grote brand woedde staan nu weer twee andere kramen. Een van die kramen is van een gedupeerde standhouder aan de overkant van de kraam die in de fik vloog.
Het gebied rond de brand werd vrijdag even ontruimd, maar daar is inmiddels niks meer van te merken. Wel zijn zaterdag alle eettenten gecontroleerd.
Kermis gezegend vanuit reuzenradDe zondag begon met de traditionele kermis-mis, misschien wel het best bewaarde geheim van de Tilburgse Kermis. Dit jaar was de mis voor het eerst bij en in het reuzenrad. Aalmoezenier Bernard van Welzenes sprak ook over de slachtoffers van de vliegtuigramp eerder deze week, waar veel Brabanders bij omkwamen.

Wachten op privacy instellingen...

Bekijk voor alle nieuws over de Tilburgse Kermis onze themapagina: omroepbrabant.nl/tilburgsekermis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.