Kermis-mis: Tilburgse Kermis gezegend in reuzenrad op zestig meter hoogte - Omroep Brabant

Kermis-mis: Tilburgse Kermis gezegend in reuzenrad op zestig meter hoogte

20 juli 2014 om 20:22 • Aangepast 24 april 2020 om 15:25
Een unieke gebeurtenis op de Tilburgse kermis zondag. Pastoor Van Welzenes zegende de kermis vanuit een gondel op zestig meter hoogte. Gewijd water uit Lourdes werd vanuit het reuzenrad over de kermis, de exploitanten en de bezoekers gesprenkeld.
Geschreven door

De Tilburgse kermis-mis vond voor het eerst plaats aan de voet van het reuzenrad. De afgelopen jaren werd de dienst gehouden bij de botsauto's. Rond elf uur zondagmorgen begon de unieke kerkdienst. Traditiegetrouw kwamen uit alle delen van het land mensen naar Tilburg voor de mis.
Vliegramp Pastoor Van Welzenes stond in zijn viering uitgebreid stil bij de vliegramp. "Ik heb op het altaar de nationale driekleur neergelegd, ik heb een zwarte strik opgehangen en ik doe mijn paarse stola aan. Dat betekent een moment van bezinning."
In zijn preek had Van Welzenes het over de ramp, maar ook: "We moeten het hoofd niet helemaal laten hangen, we moeten vooruit. Maar vooral moeten we aan nabestaanden laten weten en laten zien dat we ze steunen."
Cheque van 10.000 euroBehalve troostende woorden, talloze momenten van bezinning en reflectie ook leuke gebeurtenissen: de uitreiking van een cheque voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Kermiswethouder Erik de Ridder overhandigde een cheque van meer dan tienduizend euro.[tweet:body:https://twitter.com/FaanenFM/status/490786992062730241]
Zegening op grote hoogteHet letterlijke hoogtepunt van de kermis-mis, was de zegening van de kermis. Vanuit een gondel op meer dan zestig meter hoogte werd water uit Lourdes over de kermis gesprenkeld. "Ik wens u allen een goede kermis", sprak de pastoor, gevolgd door het "in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige geest, Amen."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...