Vliegtuig met forensisch experts vanaf Eindhoven vertrokken naar Oekraïne - Omroep Brabant

Vliegtuig met forensisch experts vanaf Eindhoven vertrokken naar Oekraïne

20 juli 2014 om 20:53
nl
Nederland zal de leiding gaan krijgen over het internationale onderzoek naar de oorzaak van de vliegramp in de Oekraïne. Dat heeft premier Rutte zondagavond laten weten tijdens een persconferentie. Zondagavond is, even voor tien uur, het eerste vliegtuig vertrokken vanaf Vliegbasis Eindhoven met forensische experts van de politie.
Geschreven door

Aan boord van de C-130 Hercules is ook behoorlijk wat materieel dat nodig is voor identificatie en repatriatie van de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne.
Coördinatiecentrum in CharkovHet Ministerie van Defensie zal in de Oekraïense stad Charkov een coördinatiecentrum inrichten voor de identificatie van de slachtoffers van de vliegramp. De leiding van het centrum is in handen van Gert Wibbeling. De experts blijven in Oekraïne 'zolang ze nodig zijn'.  
Het coördinatiecentrum wordt opgezet op het vliegveld van Charkov. Dat is volgens een woordvoerder de meest praktische locatie, ook als de lichamen kunnen worden teruggebracht naar Nederland. Naar verwachting zal Defensie de slachtoffers terugvliegen als het zover is.
Maandag identificatieteam naar rampplekDe leden van de Onderzoeksraad voor Veiligheid en forensische experts die vrijdag met minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) afreisden naar Kiev zijn inmiddels voorbij Charkov en 'vlakbij' het rampgebied. Ze kunnen maandagmorgen zo het gebied binnengaan als er toestemming is, aldus de woordvoerder.
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk in Oekraïne op onze themapagina: omroepbrabant.nl/vliegramp.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.